phone
Вийти

Територіальні громади України отримають підтримку в управлінні землями

Вересень 03, 2021
Територіальні громади України отримають підтримку в управлінні землями

В Україні стартує проєкт «Підтримка громад в управлінні землями», що реалізується за підтримки Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО).

Про це повідомили в Мінагрополітики.

Діяльність в межах проєкту допоможе громадам у всіх областях України впровадити сучасні інструменти управління землями в умовах нового земельного законодавства щодо просторового планування використання земель та дерегуляції у сфері земельних відносин. Бенефіціарами проєкту стануть в першу чергу територіальні громади, їх голови та землевпорядники, планується охопити щонайменше 800 територіальних громад.

«Земельні відносини — це суспільні відносини. Сподіваємося, що скоро ми перейдемо до якісного управління землями громадами, оскільки землі в громадах — це основний актив, який дасть можливість для економічного росту українського села», — зазначив Тарас Дзьоба.

Він підкреслив, що впровадження таких проєктів — це початок великого шляху до трансформації країни до сильної успішної держави.

«Територіальні громади набули низки повноважень завдяки реформі децентралізації та земельній реформі. Тепер вони відповідальні за просторове планування своїх територій, розпорядження землями, контроль за їх самовільним захопленням та цільовим використанням. Ці повноваження формують потенціал економічного успіху громад, який залежить від обізнаності керівництва та фахівців громад про нові можливості законодавства та володіння практичним інструментарієм для досягнення цілей», — прокоментувала Ксенія Сидоркіна, директорка Програми USAID аграрного та сільського розвитку АГРО.