phone
Вийти

У ВР не виключають можливості нічних засідань через розгляд земельної реформи

Березень 17, 2021
У ВР не виключають можливості нічних засідань через розгляд земельної реформи

Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат від «Слуги народу» Данило Гетманцев не виключає можливості проведення «нічних» засідань парламенту через велику кількість поправок до законопроекту щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин.

Передає УНІАН.

Відповідаючи на запитання, чи можуть у зв'язку з розглядом цього законопроекту проводитися позачергові, вечірні чи «нічні» засідання парламенту, депутат зауважив: «Можуть бути. Може бути спрощена процедура розгляду цього законопроекту. Можуть бути «нічні» засідання, позачергові засідання Верховної Ради на вимогу народних депутатів».

«Ви хочете, щоб ВР була заблокована тільки тому, що декільком фракціям Верховної Ради хочеться поговорити, використовуючи час роботи парламенту або трибуну, або просто заблокувати це питання чомусь?», — наголосив Данило Гетманцев.

Він нагадав, що пришвидшений розгляд законопроекту можливий у випадку, якщо депутати зберуть підписи під ініціативою про застосування відповідної процедури, а парламент схвалить її застосування. Далі кожна фракція подає по 5 поправок, на яких вони наполягають. Профільний комітет готує додаткову порівняльну таблицю з цими поправками й ВР розглядає їх.

«Таким чином, ця процедура скорочується до півгодини — 40 хвилин», — сказав Данило Гетманцев.