phone
Вийти

У Мінекономіки не бачать підстав для скасування закону про ринок землі

Квітень 10, 2020
У Мінекономіки не бачать підстав для скасування закону про ринок землі

Підстав для скасування закону про ринок землі немає, адже при розгляді відповідного закоопроєкта було витримано всі процедури і закон був ухвалений прозоро і публічно. 

Про це заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький у інтерв’ю сайту Главком.

«Ухвалення цього закону (2178-10 — ред.) тривало з листопада минулого року, і за цим могло спостерігати усе суспільство. Усі процедури, передбачені регламентом, витримані. Всі бачили, що було 4 тис. правок до законопроекту, всі вони були розглянуті на засіданні профільного комітету – прозоро, публічно, після чого усі ці правки ставили на розгляд у Верховній Раді», — сказав Висоцький.

За його словами, вірогідність «земельного майдану» після завершення карантину близька до нуля.

Я брав участь у 17-ти регіональних земельних форумах. І скрізь від фермерів, аграріїв, пайовиків я чув, що ринок землі потрібен», — наголосив заступник міністра.

Він розповів, що від аграріїв були зауваження щодо державних та комунальних земель, щоб їх не продали задарма; лунали прохання обмежити дозволену площу земель в одні руки; просили на першому етапі не допускати юридичних осіб до купівлі земель.

Усе це виконано. Тому я впевнений, що ніяких мітингів не буде, бо до людей дослухалися. Проти закону лишаються ті опозиційні політичні сили, які в очікуванні місцевих виборів працюють над збільшенням своїх рейтингів», — наголосив Висоцький

Разом з тим, він зауважив, що закони через певний час переглядаються в усіх сферах, тому що змінюються обставини.

«Однак зараз немає підстав для скасування чи перегляду цього закону. Звісно, перегляд може бути у перспективі», — підсумував посадовець.