phone
Вийти

Голова Держгеокадастру: проведення нормативно-грошової оцінки землі у 2018 році — фейк

Жовтень 22, 2020
Голова Держгеокадастру: проведення нормативно-грошової оцінки землі у 2018 році — фейк

Голова Держгеокадастру Роман Лещенко заявив, що нормативно-грошову оцінку землі у 2018 році ніхто не проводив, за його словами, це була «ще одна фейкова історія, на якій вивели гроші».

Про це він сказав в інтерв'ю Економічній Правді.

«Окремо хочу сказати про нормативно-грошову оцінку землі, проведену за програмою земельної реформи у 2018 році. Хочу подякувати Арсену Борисовичу Авакову та Антону Геращенку, які посприяли проведенню обшуків в Інституті землеустрою та Інституті охорони ґрунтів.

Правоохоронці вивезли чотири буси документів, і Міністерство внутрішніх справ уже має підтвердження, що понад 190 млн грн державних коштів вивели через Інститут землеустрою», — розповів Роман Лещенко.

Він зазначив, що у 2018 р. ніякого аналізу ґрунтів ніхто не проводив.

«Це була ще одна фейкова історія, на якій вивели гроші. Я розумію, що це вас шокує», — підкреслив він.

На питання, чи буде проводитись нормативно-грошова оцінка заново, голова Держгеокадастру відповів: 

«Ми її оцінку уніфікуємо з МЕРТ у єдину систему координат, яка прив'язана до бонітету, ґрунтово-кліматичних змін. Зараз консультуємося з аграріями і до кінця року представимо нормативно-грошову оцінку, яка відповідає реаліям сьогодення, а не фейковим даним.

При цьому ми робимо відповідну постанову про нормативно-грошову оцінку. Але ви повинні розуміти, що та нормативно-грошова оцінка, за якою ми зараз живемо, це фейкова історія з кримінальним бекграундом з 2018 року», — підсумував Роман Лещенко.