phone
Вийти

Названо ключові етапи підготовки фермерів до ринку землі

Листопад 11, 2020
Названо ключові етапи підготовки фермерів до ринку землі

Напередодні ринку землі аграріям необхідно підготувати свій земельний банк.

Таку думку у ході виступу на аграрній бізнес-конференції Ok Agro у Черкасах висловив Андрій Дем'янович, засновник сервісу Feodal.online, інформує Kurkul.com.

Так, основними проблемами, з якими стикаються аграрні підприємства при веденні земельного банку є шахматка, завчасне подовження терміну дії договорів оренди, неконтрольовані технічні витрати та необґрунтований обробіток полів.

«Шахматка присутня майже у всіх господарствах. Ще одним важливим аспектом є контроль і моніторинг термінів дії договорів оренди. Також рекомендую звернути увагу на обробіток так званих ризикованих ділянок, зокрема заліснених та заболочених полів», — зазначив Андрій Дем'янович.

Експерт наголосив, що існує кілька етапів, які убезпечать стабільність діяльності підприємства.

«Перше — легалізуйте обміни земельних ділянок: обмежте складання усних домовленостей. Друге — завчасно укладайте договори оренди, беріть в оренду невитребувані паї, а також не пропускайте земельних аукціонів. Третє — наведіть лад з оброблюваними масивами. І останнє — диджиталізуйте відносини із земельним банком», — наголосив засновник сервісу Feodal.online.