phone
Вийти

На Дніпропетровщині земельну ділянку вартістю 72 млн грн повернуто до держвласності

Листопад 25, 2020
На Дніпропетровщині земельну ділянку вартістю 72 млн грн повернуто до держвласності

На Дніпропетровщині державний реєстратор незаконно провів реєстрацію права оренди та суборенди земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 141 га.

Повідомляє пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури.

Рішеннями Господарського суду Дніпропетровської області задоволено позовну заяву Дніпропетровської обласної прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області до державного реєстратора-приватного нотаріуса та суб’єктів господарювання про скасування державної реєстрації речових прав та витребування земельної ділянки вартістю 72 млн грн.

Встановлено, що у 2019 р. на підставі підроблених документів державний реєстратор-приватний нотаріус, діючи всупереч вимогам чинного законодавства, провів реєстрацію права оренди та суборенди земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 141 га, внаслідок чого державне майно незаконно перейшло у користування підприємств. 

Наразі за втручання прокуратури державну реєстрацію права оренди та суборенди земельної ділянки скасовано та витребувано її з незаконного користування.