phone
Вийти

В Україні проінвентаризують частину земель Чорнобильської зони

Січень 21, 2021
В Україні проінвентаризують частину земель Чорнобильської зони

Кабінет міністрів України дав розпорядження провести інвентаризацію частини земель зони відчуження та зони безумовного (обов’язкового) відселення території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи. Так, на землі, що зазнали радіоактивного забруднення, розроблять технічну документацію із землеустрою. 

Про це інформує AgroPolit.com.

Зазначається, що державне агентство з управління зоною відчуження виступить замовником робіт із розроблення технічної документації із землеустрою цих земель та забезпечить її затвердження в установленому порядку.

Технічну документацію із землеустрою розроблять на землі орієнтовною площею 32 439,1 га, що перебувають на території Іванківського та Поліського р-нів Київської обл.

Цим заходом уряд хоче встановити місця розташування об’єктів землеустрою, їхні межі та розміри, кількісні та якісні характеристики земель, виявити землі, що не використовуються, або використовуються нераціонально.

Як відомо, загальна площа зони відчуження складає 259 403,8 га. На площі 226 964,7 га створено Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник. За розпорядженням Кабміну у 2018 р. той вже провів інвентаризацію своїх земель.

У матеріалі зазначається, що ця інформація необхідна для ефективного ведення Державного земельного кадастру, здійснення державного контролю та охорони земель.