phone
Вийти

Для запуску ринку землі потрібно ухвалити ще 4 закони — Лещенко

Лютий 01, 2021
Для запуску ринку землі потрібно ухвалити ще 4 закони — Лещенко

Для запуску ринку землі потрібні ще чотири закони, а ключовим є законопроєкт №2194 про дерегуляцію у сфері земельних відносин.

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко під час брифінгу «Дорожня карта земельної реформи в Україні. Розвиток економіки».

Із 1 липня нинішнього року в Україні має повноцінно запрацювати ринок землі. Однак щоб за півроку в Україні запрацював ринок землі, потрібно здійснити значну роботу. Головне — ухвалення Парламентом й Урядом пакета з чотирьох законопроєктів і майже 40 нормативно-правових актів.

«Ключовим є законопроєкт №2194 щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин. Це так звана земельна конституція для місцевих громад, яка відкриває вікно можливостей, передаючи в розпорядження ОТГ ще більшу кількість земельних ресурсів», — зазначив Роман Лещенко.

Крім того, потрібно ухвалити законопроєкт №2195 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони», №3205-2 «Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві» та №3012-2 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення права працівників державних сільськогосподарських підприємств, установ, організацій на одержання земельної частки (паю)».

При цьому, міністр висловив сподівання, що законопроєкти №2194 та №2195 будуть ухвалені парламентом уже в лютому.