phone
Вийти

Опубліковано результати здійснення державного нагляду у сфері використання та охорони земель

Квітень 01, 2021
Опубліковано результати здійснення державного нагляду у сфері використання та охорони земель

З 22 по 26 березня 2021 р. Управліннями з контролю за використанням та охороною земель, які діють у складі Головних управлінь Держгеокадастру в областях, здійснено 669 заходів державного нагляду за використанням та охороною земель (у порівнянні з попереднім тижнем – +67; +10%).

Повідомляє пресслужба Держгеокадастру.

За результатами яких виявлено 447 порушень земельного законодавства, зокрема заходів державного контролю щодо додержання суб’єктами господарювання вимог законодавства у сфері використання та охорони земель — +7; +2%.

За вказаний період нараховано шкоду, заподіяну внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок, використання земельних ділянок не за цільовим призначенням, зняття ґрунтового покриву без спеціального дозволу на суму у розмірі 792 160 грн. У добровільному порядку відшкодовано 831 653 грн.

До органів прокуратури, органів досудового слідства направлено 60 матеріалів про порушення вимог законодавства, зокрема які містять ознаки злочинів (+32%).

Протягом вказаного періоду кращий результат зі здійснення заходів державного контролю виявився у Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області – здійснено 60 заходів державного нагляду, виявлено 44 порушення земельного законодавства і нараховано шкоду загальною сумою 118 108 грн. У добровільному порядку відшкодовано 55 858 грн.