phone
Вийти

Веревський ініціює через «своїх» депутатів збільшення податку на землю до 1400 грн за 1 га

Червень 03, 2020
Веревський ініціює через «своїх» депутатів збільшення податку на землю до 1400 грн за 1 га

Група депутатів «Довіра», яку пов'язують з Андрієм Веревським, хоче підвищити податок на землю, і після — «відібрати» її у фермерів під виглядом детінізації виробництва сільськогосподарської продукції (законопроект №3131). 

Про це повідомляється на Telegram-каналі Компромат.leaks.

Зазначається, що група деяких депутатів увійшла в змову з власником агрокомпанії «Кернел» Андрієм Веревським, ім'я якого нещодавно фігурувало в скандалі, пов'язаного зі смертю депутата Давиденко, що входять до депутатської групи «Довіра», створеної за фінансування Веревського.

Також повідомляється, схема дуже проста і для її впровадження Комітет ВР України з питань фінансів, податкової та митної політики розгляне на цьому тижні законопроект №3131, який внесе зміни до Податкового кодексу України. Серед авторів даного законопроекту можна побачити вихідця зі структури Веревського, нардепа від «Слуга народу» Мар'яна Заблоцького.

Насправді це чіткий план Веревського, кінцевим результатом реалізації якого, має стати голосування і прийняття необхідних правок, розроблених його депутатською групою «Довіра». Сьогодні «Довіра» контролює ставлені Веревського — депутата Кулінича», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Веревський планує збільшити податок на землю з 140 до 1400 грн з 1 га землі. Тобто — в 10 разів. 

У законі також прописано, що даний податок на землю є фіксованим, і не буде залежати від того, обробляється земля чи ні. Він вводиться для стимуляції роботи (обробки) на землі, але на ділі — податок вводиться для «розпилу» землі. Законопроект 3131 призведе до того, що прості люди не зможуть платити податок і будуть змушені продавати землю, а великі аграрії цим скористаються і збільшать свої земельні банки, при цьому великі аграрії будуть скуповувати землю за безцінь», — йдеться у повідомленні.

Законопроект 3131 є логічним продовженням відкриття ринку землі і створено з метою:

  • Заробити гроші великоик аграрному бізнесу від підвищення податку на землю, який в кінцевому підсумку виявиться в кишені Веревського за рахунок дрібних фермерів.
  • Створити умови, за яких ті ж дрібні фермери будуть змушені продати свою землю «за копійки» великому бізнесу.