phone
Вийти

Депутати можуть ухвалити законопроект про електронні земельні аукціони вже наступного тижня

Травень 11, 2021
Депутати можуть ухвалити законопроект про електронні земельні аукціони вже наступного тижня

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков сподівається, що парламентарії ухвалять у другому читанні законопроєкт щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них через електронні аукціони (№2195) на наступному пленарному тижні.

Повідомляє Укрінформ.

«Я сподіваюся, що на наступному пленарному тижні (триватиме з 17 до 21 травня — ред.) парламент зможе доопрацювати цей законопроєкт (№2195 — ред.). Це друге читання. Далі все буде залежати від технічних питань, підписання його Президентом та оприлюднення. Затримки за Верховною Радою не буде», — сказав Дмитро Разумков.

Нагадаємо, відповідний проєкт закону №2195 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони» є другим у переліку «земельних» законопроєктів для розгляду на цій сесії. Він передбачає запровадження обов’язкового продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них через електронні аукціони. У першому читанні законопроєкт ухвалили 14 листопада 2019 р.

До слова, під час пленарного засідання у середу, 28 квітня, парламентарії ухвалили закон №2194 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин». Розгляд поправок до нього тривав у Верховній Раді з 16 березня.