phone
Вийти

Міноборони повернуто 16 протиправно привласнених земельних ділянок на Київщині

Жовтень 22, 2021
Міноборони повернуто 16 протиправно привласнених земельних ділянок на Київщині

Оборонне відомство спільними зусиллями з Мінагрополітики відновило право постійного користування одразу 16-ма земельними ділянками на території військового містечка поблизу Києва.

Про це розповів Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

«Продовжуємо повертати Міноборони землі оборонного призначення, які були в нього незаконно відібрані. Так, днями було повернуто в державну власність 2  га землі. Їх незаконно привласнили  приватні особи, які тепер мають відповісти перед законом. Для розуміння, ці землі оцінюються в 5,5 млн грн», — розповів Роман Лещенко.

Він додав, що тепер ці землі Міноборони використовуватиме для реабілітації, оздоровлення та відпочинку військовослужбовців і їхніх родин, а також для проведення навчань із бойової підготовки офіцерів.

«Але й це не все. На території цього військового містечка є ще низка незаконно привласнених земель. Це питання, а також ще до десяти таких же скарг наразі розглядає Антирейдерська комісія Мін’юсту», — підкреслив Роман Лещенко.

Він також нагадав, що спільними зусиллями вже повернули тисячі незаконно привласнених гектарів землі Міноборони на Черкащині, Одещині, Львівщині, Київщині.

Читайте також: На геопорталі оприлюднили імена тих, хто скористався правом подвійної приватизації