phone
Вийти

У Держгеокадастрі запропонували вилучати земельні ділянки для громадських потреб

Жовтень 27, 2020
У Держгеокадастрі запропонували вилучати земельні ділянки для громадських потреб

Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру виступає за вилучення у громадян земельних ділянок для громадських потреб.

Про це повідомив керівник відомства Роман Лещенко в інтерв’ю Економічній правді.

«З моїм першим заступником, доктором юридичних наук, професором Київського університету, моїм учителем з кафедри земельного права Анатолієм Миколайовичем Мірошниченком розробляємо законопроєкт про вилучення ділянок для громадських потреб», — сказав він.

Лещенко пояснив, що більшість землі розділена на паї, перебуває в безкоштовній приватизації, і в разі, наприклад, будівництва об’їзної дороги в Києві вільної землі не буде.

Тому Держгеокадастр пропонує механізм компенсації для громадян вартості земельних ділянок згідно з нормативно-грошовою оцінкою, які вилучатимуться для громадських потреб.

Також Лещенко заявив, що спільно з Президентом Володимиром Зеленським розглядає можливість переведення всіх судових справ, які стосуються землі, під юрисдикцію Вищого антикорупційного суду в окрему земельну палату.

Раніше ми писали, що голова Держгеокадастру описав механізми, за якими після запуску вільного продажу земель можна буде розривати договори емфітевзису.