phone
Вийти

В Україні з липня наступного року не запрацює ринок землі — експерт

Листопад 23, 2020
В Україні з липня наступного року не запрацює ринок землі — експерт

Згідно із законодавством, ринок землі набирає чинності з 1 липня 2021 р., але зробити це не реалістично.

Про це розповів голова Спілки українського селянства Іван Томич, інформує ГолосUA.

«Ввести в дію ринок землі не реально з 1 липня, нічого не вийде. Ринку землі не буде. У нас для цього нічого немає. Ні реальної оцінки землі кордонів, розмежування земель державної, комунальної та приватної власності, ні проведення ревізії земель в цілому, ні інституції, яка готова проводити ні організаційно, ні кадрово, ні суспільство, ні фермер, ні аграрій не готові, не усвідомлюють всі процеси, і ніхто не розуміє. У цьому броунівському русі, на жаль, крім спекуляцій, маніпуляцій і заворушень, ми ні до чого не зможемо прийти з 1 липня», — сказав Іван Томич.

Експерт зазначив, що так званий ринок землі, якщо його не визнає неконституційним Конституційний Суд України, буде складатися зі схем і афер у земельній сфері.

«На превеликий жаль, те, що є, буде здаватися хорошим стабільним фактором у порівнянні з тим, що стане. Відбудеться те, що в незрозумілій ситуації за незрозумілими правилами аферисти, авантюристи та й інші пройдисвіти, які матимуть можливість, в основному це тіньові гроші, підуть скуповувати по 100 гектарів, на які, відповідно до закону, має право КОЖЕН громадянин. Підуть вибудовувати схеми, почнуть розривати той уклад, які є в сільській місцевості. Господарства, які ще стабільно працюють для продовольчого ринку України, почнуть порушувати баланси із виробництва тих чи інших видів продукції, почнуться стихійні бунти... Хочеться, щоб цього не було», — підкреслив Іван Томич.