phone
Вийти

На Харківщині створили кластер моніторингу земель

Грудень 10, 2020
На Харківщині створили кластер моніторингу земель

У Харкові в Національному аерокосмічному університеті ім. М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» створили науково-практичний кластер. Займатиметься він зокрема і визначенням якості земельних угідь.

Про це розповів ректор університету Микола Нечипорук, інформує Урядовий кур’єр.

За задумкою організаторів працюватиме кластер як об’єднувальний простір усіх учасників, котрі прагнуть докласти своїх знань та зусиль у вирішенні проблем боротьби з технологічними катастрофами.

До того ж напрацювання регіонального центру стануть корисними і у вирішенні екологічних проблем, виявленні та попередженні несанкціонованого видобутку корисних копалин, розповів завідувач кафедри геоінформаційних технологій та космічного моніторингу Землі НАУ «ХАІ» Станіслав Горелик.

Напрацювання може стати в нагоді навіть працівникам ДСНС, яким за допомогою математичного моделювання надаватимуться прогнозні моделі при виникненні надзвичайних ситуацій.

В перспективі, за словами Станіслава Горелика, залучивши профільних фахівців, кластер може стати і чудовим інструментом моніторингу лісонасаджень з метою запобігання незаконних вирубок.

Читайте також: В Україні можна дізнатись про приналежність земельної ділянки онлайн