phone
Вийти

Держгеокадастр розпочав передачу ОТГ земельних ділянок, які незареєстровані в ДЗК

Грудень 16, 2020
Держгеокадастр розпочав передачу ОТГ земельних ділянок, які незареєстровані в ДЗК

Держгеокадастр починає передачу територіальним громадам земельних ділянок, щодо яких надано дозволи на розроблення документації із землеустрою, але землевпорядна документація не була подана в Держгеокадастр до 15 грудня. Рішення щодо цих ділянок будуть приймати вже новообрані депутати територіальних громад. 

Про це на сторінці у Facebook повідомив голова Держгеокадастру Роман Лещенко.

Він зазначив, що громадяни, які розпочали розробку документів, але так і не подали їх на затвердження до сьогоднішнього дня, зможуть затвердити документацію вже у своїх територіальних громадах, яким будуть передані земельні ділянки.

«Важливо, що процес оформлення земельних ділянок не потрібно починати з нуля. До територіальних громад можна буде звернутися з документацією розробленою на основі дозволу виданого Держгеокадастром», — розповів очільник відомства.

Читайте також: У Держгеокадастрі пояснили, коли слід вносити відомості про зміну цільового призначення земельної ділянки до кадастру 

Він додав, що відтепер рішення прийматимуть органи місцевого самоврядування, де рішення про приватизацію землі має підтримати більшість депутатського корпусу.

«Населення цих громад тепер має контролювати депутатський корпус, адже переважно це ваші сусіди чи знайомі, які отримали від громади мандат довіри. Впродовж минулих трьох тижнів Держгеокадастр передав територіальним громадам 1 мільйон 246 тисяч гектарів земель сільськогосподарського призначення. Землю вже тримали 857 територіальних громад», — повідомив Роман Лещенко.