phone
Вийти

На Київщині аграрій може втратити 136 га орендованих земель

Березень 12, 2021
На Київщині аграрій може втратити 136 га орендованих земель

Засновник ТОВ «Расавка», що на Київщині, Анатолій Шевчук ризикує втратити право оренди 136 га комунальних земель, які оброблялися ним з 2016 р. на підставі тимчасової угоди. Крім того, нові конкуренти почали платити пайовикам господарства за перехід до нового орендаря.

Про це йдеться у спецпроєкті «Надбавка» за оренду землі на Київщині — у чиї кишені збирається тіньова оплата?» на Kurkul.com.

За словами фермера, підприємство у 2020 р. наперед сплатило офіційний податок у розмірі 12% від нормативно грошової оцінки землі та ще 6%. Так, Ржищівською міською радою він отримав рішення про укладання тимчасової угоди щодо відведення земельних ділянок площею 135,79 га в оренду терміном на рік.

Читати також: На Закарпатті викрито посадовців на привласненні земель державного значення

Проте, 11 лютого 2021 р. згодом на сесії Ржищівської міської ради було прийнято рішення віддати ці землі іншому користувачу — Олені Новашок, яка написала заяву 10 лютого цього року та мала намір орендувати землю на таких самих умовах, як і Анатолій Шевчук — під 12% НГО на рік за договором.

«Виходить мене просто ошукали і віддали мою землю невідомій особі, не дивлячись на те, що я працюю вже 20 років, активно беру участь у життя міста та ще й іду на всі поступки муніципалітету», — зазначив фермер.

Так, аграрій наголошує, що ці землі необхідно виставити на земельний аукціон для чесного розв'язання питання та вимагає анулювати це рішення та припинити тиск на фермерів.