phone
Вийти

Не у всіх областях впроваджено можливість електронної подачі землевпорядної документації на держекспертизу

Березень 29, 2021
Не у всіх областях впроваджено можливість електронної подачі землевпорядної документації на держекспертизу

Попри законодавство у деяких областях України досі не впроваджено можливість подачі землевпорядної документації на державну експертизу в електронному вигляді. 

Про це написав заступник голови Держгеокадастру Анатолій Мірошніченко, інформує AgroPolit.com.

Він зазначив, що заважає начебто нечіткість і суперечливість законодавства. 

Як зазначається у повідомленні, «на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 03.06.2020 № 455 Держгеокадастром запроваджено функціонал подання клопотання про проведення державної експертизи землевпорядної документації в електронній формі. Аналіз практики здійснення реєстрації об’єктів державної експертизи землевпорядної документації засвідчує, що у той час, як частина територіальних органів Держгеокадастру належним чином організували свою роботу за цим напрямком, у деяких областях постанова Кабінету Міністрів України від 03.06.2020 № 455 до цього часу не виконується».

Нагадаємо, станом на 22 березня 2021 року до Державного земельного кадастру внесено відомості про 22,8 млн земельних ділянок загальною площею 43,8 млн га (за останній тиждень — 24,4 тис. новосформованих земельних ділянок площею 18,3 тис. га), зокрема, 15,3 млн земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 32,2 млн гектарів.