phone
Вийти

За тиждень порушникам вимог законодавства у сфері використання та охорони земель нараховано понад 3 млн грн штрафів

Березень 30, 2021
За тиждень порушникам вимог законодавства у сфері використання та охорони земель нараховано понад 3 млн грн штрафів

З 15 по 19 березня 2021 р. Управліннями з контролю за використанням та охороною земель, які діють у складі Головних управлінь Держгеокадастру в областях, здійснено 602 заходи державного нагляду за використанням та охороною земель, за результатами яких виявлено 440 порушень земельного законодавства, зокрема заходів державного контролю щодо додержання суб’єктами господарювання вимог законодавства у сфері використання та охорони земель.

Повідомляє пресслужба Держгеокадастру.

За зазначий період нараховано шкоду, заподіяну внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок, використання земельних ділянок не за цільовим призначенням, зняття ґрунтового покриву без спеціального дозволу на суму у розмірі 3 125 271гривню. У добровільному порядку відшкодовано 836 808 гривень.

До органів прокуратури, органів досудового слідства направлено 41матеріал про порушення вимог законодавства, у тому числі які містять ознаки злочинів.

Значне порушення зафіксовано у Житомирській області, - самовільне зайняття земельних ділянок загальною площею 663,5562га. Визначена шкода за цим порушенням складає 1 709 320,77гривень.