phone
Вийти

Сьогодні Рада розпочала розгляд законопроекту щодо продажу землі через електронні аукціони

Квітень 29, 2021
Сьогодні Рада розпочала розгляд законопроекту щодо продажу землі через електронні аукціони

Сьогодні, 29 квітня, Верховна Рада розпочала розгляд у другому читанні законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони», №2195.

Так, народні депутати зупинились на розгляді 520-ї правки, однак йшли не по порядку. Всього до проекту закону було подано 776 пропозицій та поправок.

Проєкт під реєстраційним номером 2195 стосується продажу через електронні аукціони земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису; що стосується земельних ділянок сільськогосподарського призначення, то лише оренда, бо продаж у власність заборонено ухваленим минулого року законом, що відкриває ринок землі).

У разі прийняття законопроєкту про електронні земельні аукціони №2195, земельні торги будуть проводитися в єдиній електронній торговій системі у формі електронного аукціону в режимі реального часу в мережі інтернет. 

Торги проводитимуться за принципом «один лот — одна ділянка і право на неї». Інформація про них буде повністю публічною.

Для участі в торгах потрібно буде сплатити два внески:

  • Реєстраційний внесок за лотом встановлюється у розмірі 0,1 мінімальної заробітної плати на 1 січня року, в якому оприлюднюється оголошення про проведення земельних торгів.
  • Гарантійний внесок становитиме 30% стартової ціни продажу земельної ділянки чи прав емфітевзису, суперфіцію або 30% стартового розміру річної орендної плати, але не може бути більшим за 2500 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня року, в якому проводяться земельні торги.