phone
Вийти

Землю зможуть купувати лише українці й у розмірі не більш як 100 га — Шмигаль

Червень 17, 2021
Землю зможуть купувати лише українці й у розмірі не більш як 100 га — Шмигаль

Створення нових конкурентних ринків та розвиток ринкових відносин — це фундаментальні кроки до побудови економіки без олігархічного впливу. Тому одна з вкрай важливих реформ на цьому шляху — запуск ринку землі.

Про це розповів Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, інформує ukurier.gov.ua.

«Залишилося два тижні дії мораторію. І через ці два тижні Україна стане ще на крок ближче до успішних країн, де громадяни вільно можуть розпоряджатися своїм майном. Верховна Рада та уряд запровадили багато запобіжників від зловживань. Землю зможуть купувати лише фізичні особи українці й у розмірі не більш як 100 гектарів. Все має бути прозоро. Всі оплати лише в безготівковій формі. Буде проводитися фінансовий моніторинг», — зазначив Денис Шмигаль.

Нагадаємо, під час засідання Уряд затвердив Порядок здійснення перевірки відповідності набувача або власника земельної ділянки сільськогосподарського призначення вимогам, визначеним статтею 130 Земельного кодексу України.

«Перевірка відбуватиметься в декількох реєстрах, аби забезпечити прозорість і справедливість процесу», — підкреслив Прем’єр-міністр.