phone
Вийти

Понад 4 тисячі нотаріусів мають доступ до Державного земельного кадастру

Серпень 02, 2021
Понад 4 тисячі нотаріусів мають доступ до Державного земельного кадастру

Мін’юст повністю забезпечив усі нормативно-правові передумови для посвідчення нотаріусами договорів відчуження земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

Про це розповів перший заступник Міністра юстиції Євгеній Горовець.

«До речі, вже понад 4 тисяч нотаріусів мають доступ до Державного земельного кадастру (ДЗК), який необхідний для перевірки дотримання покупцем обмеження щодо площі сільгоспземель «в одних руках». Загалом же заявки на підключення до ДЗК подали 4255 нотаріусів», — розповів Євгеній Горовець.

Він акцентує, що спеціалісти Мін'юсту та фахівці Держгеокадастру налагодили механізм взаємодії Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Державного земельного кадастру під час обміну інформацією для здійснення повноважень, визначених законодавством.

«Тож, як бачимо, наразі проблем із доступом громадян, які планують укладати правочини щодо земельних ділянок сільськогосподарського призначення, до нотаріальних дій чи реєстраційних послуг бути не повинно. Разом з тим, Мін’юст перебуває на постійному зв’язку із нотаріальною спільнотою та відкритий до діалогу з громадськістю, аби якнайшвидше реагувати на можливі проблемні аспекти, пов’язані зі зняттям мораторію на відчуження сільськогосподарських земель», — підсумував перший заступник Міністра юстиції.

Читайте також: За місяць після зняття мораторію здійснено майже 3 тисячі земельних угод