phone
Вийти

Ціна сільгоспземлі на Закарпатті зросла удвічі

Серпень 25, 2021
Ціна сільгоспземлі на Закарпатті зросла удвічі

Згідно з операціями купівлі продажу с/г землі за 16-22 серпня, середня ціна ділянок, які знаходяться у власності/оренді, наразі становить 28,07 тис. грн за га.

Про це йдеться у новому спільному проєкті AgroPolit.com та Zemelka.ua за підтримки нової земельної агенції Volodar «Ринок землі в Україні. Мапа земельних угод і цін на землю з 1 липня 2021 року».

Так, наразі найвища ціна зафіксована на Вінниччині (41,з тис. грн/га), Черкащині (34,2 тис. грн/га) та Закарпатті (32,9 тис. грн/га).

У порівнянні із земельними операціями за 2-15 серпня (16,4 тис. грн/га), середня ціна ділянок на Закарпатті зросла удвічі

Найнижча вартість землі наразі на Херсонщині (19,4 тис. грн/га) та Донеччині (19,7 тис. грн/га).

Нагадаємо, згідно з операціями купівлі продажу с/г землі за 2-15 серпня, середня ціна ділянок, які знаходяться у власності/оренді, становила 29,15 тис. грн за га.

Зазначимо, що аналітики Latifundist Media разом із експертами земельної агенції Volodar проводитимуть щотижня власне дослідження даних Земельного моніторингу Держгеокадастру про ціну відчужених земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які знаходяться у власності. В розрахунок будуть братися лише дані про земельні угоди щодо ділянок понад 1 га та ті, в яких ціна за гектар буде не меншою за 12 тис. грн і не перевищуватиме 80 тис. грн.