phone
Вийти

На Луганщині викрили корупційну схему з передачі земельних ділянок в оренду фермерським господарствам

Вересень 03, 2021
На Луганщині викрили корупційну схему з передачі земельних ділянок в оренду фермерським господарствам

На Луганщині правоохоронці затримали керівника одного з районних управлінь Держгеокадастру, який володіючи інформацією про наявність вільних земельних ділянок на території району, разом з керівником одного з комерційних підприємств організував корупційну схему з передачі земельних ділянок в оренду фермерським господарствам.

Повідомили в Нацполіції.

Посадовці пропонували місцевим фермерам за визначену ними плату взяти в оренду земділянки, гарантуючи при цьому безперешкодне погодження та реєстрацію технічної документації із землеустрою, присвоєння державного кадастрового номера земельній ділянці та розв'язання питання з керівництвом селищної ради щодо передачі земельної ділянки в оренду.

«Організатора корупційної схеми та його помічника було затримано на «гарячому» саме під час одержання ними за свої протиправні дії неправомірної вигоди у розмірі $2900 від фермера», — повідомили правоохоронці. 

Наразі в рамках відкритого кримінального провадження тривають слідчі дії. Затриманим оголошено про підозру та направлено клопотання до суду про застосування до них запобіжного заходу.Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.