phone
Вийти

Держгеокадастр відкриває відомості про спеціальні дозволи на користування надрами

Жовтень 05, 2021
Держгеокадастр відкриває відомості про спеціальні дозволи на користування надрами

За результатами інформаційного співробітництва між Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру і  Державною службою геології та надр України, в програмному забезпеченні Державного земельного кадастру впроваджено новий функціонал щодо надання відомостей про спеціальні дозволи на користування надрами.

Повідомляє пресслужба Держгеокадастру.

Зазначається, що відтепер витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку доповнено інформацією, яка містить відомості про спеціальні дозволи на користування надрами (у разі їх наявності).

«Зазначена інформація буде відображатися у відомостях Державного земельного кадастру відповідно до Закону України від 28.04. 2021 №1423 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин», — повідомили у відомстві.

Ними, зокрема, передбачено:

  • зняття штучних обмежень господарської діяльності для спрощення доступу до земельних ресурсів населення та бізнесу, скасування зайвих дозволів та дублювання процедур перевірки документації із землеустрою;
  • запровадження незалежного контролю документації із землеустрою через громадську експертизу або рецензування;
  • надання відомостей документації із землеустрою статусу публічних, відкритих та загальнодоступних даних;
  • інтеграція та уніфікація землевпорядної, топографо-геодезичної та картографічної діяльності.