phone
Вийти

Держгеокадастр отримає 337 млн грн на інвентаризацію земель і оновлення карт

Жовтень 11, 2021
Держгеокадастр отримає 337 млн грн на інвентаризацію земель і оновлення карт

Кабінет міністрів виділив 337,49 млн грн на інвентаризацію земель у 2021 р., що знаходяться в державній власності.

Буде оновлено топографічні карти й плани в масштабі 1: 10000 та створено системи моніторингу земельних відносин, кошти надійдуть на рахунок Міністерства аграрної політики і продовольства в АТ «Укрексімбанк», а виконавцем програми виступить Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру.

Відповідну постанову уряд прийняв на засіданні 6 жовтня.

Постанова уточнює, що зазначені кошти надійшли до держбюджету у 2019 р. в рамках угоди України з Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) про позику на програму прискорення приватних інвестицій в сільське господарство.

За даними Мінфіну, залучення позики дозволить створити і ввести в загальний доступ Державний аграрний реєстр, провести інвентаризацію земель держвласності і внести відомості про них до Державного земельного кадастру, створити методологію розробки планів землекористування для об'єднаних територіальних громад, провести супутникове картографування території України.

Крім цього, позика дасть можливість створити єдину автоматизовану систему для оповіщення всіх сторін щодо змін в Держгеокадастрі, посилити систему державного контролю на державному кордоні України з урахуванням вимог ЄС.

Проєкт буде реалізовуватися в рамках Стратегії сприяння залучення приватних інвестицій в сільське господарство до 2023 р.