phone
Вийти

Названо дієві кроки детінізації сільгоспземлі

Жовтень 14, 2021
Названо дієві кроки детінізації сільгоспземлі

Аграріям потрібно дати певні стимули і підтримку, аби правильно детінізувати сільськогосподарські землі.

Про це розповів народний депутат «Батьківщини», член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політик Вадим Івченко в інтерв’ю на АgroРolit.com.

Він зазначив, що правильний підхід не в тому, щоб просто навантажувати податками, а треба дати певні стимули і підтримку. І тоді вся система запрацює.

За словами Вадима Івченка, потрібно зробити наступні кроки:

  • Дати певні стимули, наприклад, держава два роки буде сплачувати податкове зобов’язання, або воно буде відстрочене, або держава буде компенсувати кошти тим, хто починає реєструватися товаровиробником і легально обробляти землю.
  • Держава дасть першу підтримку на гектар тим маленьким господарствам, які їх обробляють, щоб вони мали час зміцнішати і потім вже самі платили податки. Це як мінімум два стимули, які допоможуть малим фермерам та одноосібникам перейти в легальний обробіток землі.

«В іншому випадку — ті, які матимуть бажання платити — заплатять, а ті, які не матимуть цього бажання або можливості — скоріш за все або здадуть землю в оренду, або взагалі продадуть», — наголосив Вадим Івченко.