phone
Вийти

До Держземкадастру внесено близько 80% інформації про земельні ділянки

Жовтень 20, 2021
До Держземкадастру внесено близько 80% інформації про земельні ділянки

Наразі, до Держземкадастру внесено близько 80% інформації по землі. Ситуація із державними землями краща, ніж з комунальними та приватними.

Про це розповів перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький під час другого засідання Міжвідомчої робочої групи з питань детінізації економіки та розвитку добросовісної конкуренції.

«Для прикладу, близько 32 млн гектарів які перебувають у приватній власності, 27 млн відображенні в земельному кадастрі. Власники можуть розпоряджатися земельною ділянкою тільки після внесення її до Держземкадастру. Адже це сприяє встановленню високої ціни, та продажу земельної ділянки на вигідних умовах», — додав перший заступник Міністра.

Читайте також: Оприлюднено тижневу статистику щодо купівлі-продажу паїв

Також, Тарас Висоцький, зазначив,  що у разі прийняття законопроєкту 5600 очікується мінімальне податкове зобов’язання на земельну ділянку. Адже це рішучий та важливий  крок, щоб подолати тінізацію безпосередньо в земельних відносинах.

«Суть законопроєкту в тому, що легальні орендарі земельних ділянок не нестимуть додаткового податкового навантаження, а у разі тіньового обробітку доведеться заплатити різницю. Тому ми продовжуємо активну роботу по взаємодії інспекторів Держгеокадастру з громадами, щоб вони звертатися до органу та реєстрували  земельні ділянки територіальних громад», — підкреслив Тарас Висоцький.