phone
Вийти

Реєстрація цін при проведенні операції купівлі-продажу земельної ділянки буде обов’язковою

Листопад 11, 2021
Реєстрація цін при проведенні операції купівлі-продажу земельної ділянки буде обов’язковою

Наразі в Україні триває робота над вдосконаленням ведення Державного реєстру речових прав. Мінагрополітики спільно з Міністерством юстиції вже підготували зміни до відповідної постанови.

Про це розповів заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Дзьоба, передає пресслужба Мінагрополітики.

«За підсумками 4 місяців ринку землі лише для 55% укладених угод купівлі-продажу були зареєстровані ціни. Найнижчий відсоток зареєстрованих цін у Закарпатській області — лише для 21% угод. Абсолютним лідером є Хмельницька область, там ціни зазначені для 76% угод. Зміни, які ми хочемо внести, спрямовані передусім на те, щоб вирівняти цю проблему. Відповідно реєстрація цін при проведенні операції купівлі-продажу земельної ділянки буде обов’язковою», — сказав Тарас Дзьоба.

Що стосується діапазону середньої вартості землі за останні 4 місяці, то як показують розрахунки Київської школи економіки, вона становить 31-34 тис. грн/га, що відповідає розрахункам KSE грудня 2019 року.

«Є дві області-лідери, де ціни на товарну землю є найвищими. Це Київська та Львівська область. У ТОП-5 областей з найдорожчою землею увійшли також Івано-Франківська, Чернівецька та Полтавська області», — зазначив експерт Центру досліджень продовольства та землекористування Київської школи економіки Роман Нейтер.