phone
Вийти

На Публічній кадастровій карті України опубліковано новий шар

Грудень 30, 2021
На Публічній кадастровій карті України опубліковано новий шар

До Державного земельного кадастру внесено державний кордон України. Відповідний шар опубліковано на Публічній кадастровій карті України.

Повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

Так, на ньому вже відображено інформацію про державний кордон України з Словацькою Республікою, Угорською Республікою, Румунією (по суходолу), Україною та Республікою Польща (по суходолу).

Такі відомості мають стратегічно важливе значення для забезпечення національної безпеки, економічного розвитку держави, охорони навколишнього природного середовища, міжнародного співробітництва. Це значно зекономить державним органам час і полегшить прийняття управлінських рішень економії часу, а також оптимізує витрати державних коштів при надзвичайних ситуаціях.

Новий шар про державний кордон було додано на виконання абзацу другого пункту 2 розділу ІІ «Прикінцеві положення» Закону України від 02 лютого 2021 р. № 1175-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо внесення до Державного земельного кадастру відомостей про державний кордон України», відповідно до наказів Держгеокадастру від 08.12.2021 № 564 «Про розроблення електронних документів, що містять відомості про державний кордон України», від 17.12.2021 № 588 «Про погодження електронних документів, що містять відомості про державний кордон України, та внесення відомостей про державний кордон до Державного земельного кадастру» та пункту 2.2.9 Плану заходів із адміністрування Державного земельного кадастру на 2021 рік «Підготовка даних для внесення до Державного земельного кадастру відомостей про державний кордон України».