phone
Вийти

Мінагрополітики та Держгеокадастр допомогли оформити право постійного користування на понад 26 тисяч га земель за Міноборони

Січень 12, 2022
Мінагрополітики та Держгеокадастр допомогли оформити право постійного користування на понад 26 тисяч га земель за Міноборони

У 2021 році на 26,3 тис. га земель оформлено право постійного користування за Міноборони. Повернено у підпорядкування оборонного відомства 78 земельних ділянок, або 1,6 тис. га земель. 

Про це у Facebook  написав міністр АПК Роман Лещенко.

«Протягом 30 років незалежності землі оборони часто використовувалися не за призначенням. Якщо називати речі своїми іменами, — просто розбазарювалися. Причому йдеться не тільки про землі, а й про майно, на них розташоване: військові аеродроми, полігони та військові містечка тощо», — зазначив міністр.

Він додав, що часто землі оборонного відомства виявлялися незаконно приватизовані через дуже винахідливі «схеми». Мінагрополітики розпочало тривалий кропіткий процес їх повернення через Антирейдерську комісію або шляхом оскарження в суді.

«У 2021 р., попри всі перешкоди, на 26,3 тис. га земель спільними зусиллями оформлено право постійного користування за Міноборони. Повернули у підпорядкування оборонного відомства ми 78 земельних ділянок, або 1,6 тис. га земель», — наголосив міністр.

Він додав, що усі ці землі розташовані в різних куточках України — в Київській, Львівській, Харківській, Одеській, Черкаській, Херсонській та Хмельницькій областях.

На черзі очікують рішення ще майже 160 ділянок.

Читайте також: Держгеокадастр розробив проєкт Порядку топографічної зйомки