phone
Вийти

Мінагрополітики та Держгеокадастр проведуть презентацію Основної державної топографічної карти

Січень 21, 2022
Мінагрополітики та Держгеокадастр проведуть презентацію Основної державної топографічної карти

В рамках реалізації проєкту з Картографічною службою Королівства Норвегія «Карти для сприяння належному управлінню землями в Україні» Держгеокадастром протягом 2018–2021 рр. організовано створення (оновлення) цифрової топографічної карти масштабу 1:50 000 та створення бази топографічних даних на територію України.

Про це повідомили у пресслужбі Мінагрополітики.

«Надання доступу користувачам та використання ними Основної державної топографічної карти забезпечить єдину картографічну основу для держателів геопросторових даних на центральному та місцевому рівні», — зазначив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Тарас Дзьоба.

За його словами, це дозволить уникнути несумісності картографічної основи та сприятиме створенню наборів геопросторових даних та їх інтеграції в національну інфраструктуру геопросторових даних.  

Крім цього, у майбутньому Держгеокадастром передбачається організація топографічного моніторингу зазначеної карти, що дасть можливість використовувати її як надійне, офіційне, державне джерело топографічних даних для всієї території України, у тому числі для територіальних громад. 

З метою презентації результатів створення Основної державної топографічної карти Держгеокадастром 27 січня 2022 р. о 10:00 заплановано проведення відкритої онлайн ZOOM-конференції на тему «Роль та місце основної державної топографічної карти масштабу 1:50 000 для реалізації національної інфраструктури геопросторових даних».

Долучитись до конференції можна за посиланням: https://us02web.zoom.us/j/82732615603?pwd=SjhLaUcxMFNtSjFHYUJyVVNNaWY4UT09