phone
Вийти

Прозорро.Продажі запустили модуль аналітики з ключовими показниками щодо земельних аукціонів

Січень 25, 2022
Прозорро.Продажі запустили модуль аналітики з ключовими показниками щодо земельних аукціонів

Прозорро.Продажі розробили та запустили окремий відкритий модуль аналітики з ключовими показниками щодо земельних аукціонів.

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Як зазначається, модуль відтепер доступний за посиланням: https://land-bi.prozorro.sale/#/ 

«Земельні аукціони в державній електронній торговій системі Прозорро.Продажі працюють з жовтня 2021 року. Це дуже популярний напрям — станом на другу половину січня в системі вже оголошено понад 3,1 тисячі торгів. Ринок землі й, зокрема, земельні аукціони викликають неабиякий інтерес в учасників ринку, у громадськості та журналістів. Окремий модуль дозволить усім зацікавленим бачити повну аналітику по аукціонах і краще розуміти тренди на ринку», — пояснила перша заступниця директора ДП «Прозорро.Продажі» Дарина Марчак. 

Модуль аналітики із земельних торгів складається з шести вкладок, кожна з яких містить інформацію про земельні торги у певному розрізі. Фільтри у кожній з вкладок дозволяють обрати необхідний для аналізу період (місяць, квартал, рік) чи тип даних (стартова вартість, дохід, кількість гектарів тощо). 

Читайте також: За тиждень кількість проданих паїв зросла удвічі

Відкриті дані у модулі аналітики дозволяють відстежувати та порівнювати за періодами кількість оголошених та проведених земельних аукціонів, площу виставлених в системі ділянок, хто саме оголошує торги та скільки учасників за яку з ділянок змагалися. Також доступна інформація про те, скільки організатори заробили до бюджетів різних рівнів за підсумками успішних аукціонів. 

Модуль аналітики дозволяє аналізувати торги за типом продажу/оренди, типом власності ділянок, а також бачити статистику як по всій Україні, так і за кожним регіоном окремо. 

Всі дані можна переглядати як безпосередньо у модулі аналітики, так і експортувати в Exel.