phone
Вийти

В Україні спростять правила покупки городів: депутати підтримали законопроєкт №6199

Січень 25, 2022
В Україні спростять правила покупки городів: депутати підтримали законопроєкт №6199

Верховна Рада України сьогодні, 25 січня, 249 голосами ухвалила у першому читанні законопроєкт №6199 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення положень стосовно вчинення нотаріальних та реєстраційних дій в процесі набуття прав на земельні ділянки.

Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики.

Законопроєкт вносить зміни до Земельного кодексу України, Законів України «Про оренду землі», «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

Як зазначають у пояснювальній записці автори законопроєкту, встановлена сьогодні процедура набуття права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення є доволі складною. Адже вона передбачає проведення перевірки нотаріусом набувача такого права численним вимогам закону до власника таких земельних ділянок. У середньому така процедура триває 1–2 тижні та збільшує нотаріальні витрати.

Особливо гострою ця проблема є для продавців та покупців невеликих земельних ділянок для садівництва та земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства, розташованих у межах населених пунктів. Такі ділянки не мають високої вартості, але мають підвищені витрати на договір.

Тож завданням законопроєкту №6199 є спрощення процедури переходу права власності на невеликі земельні ділянки сільськогосподарського призначення, а також уточнення процедури набуття права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення.

Читайте також: За тиждень кількість проданих паїв зросла удвічі