phone
Вийти

Держгеокадастр удруге відмінив торги на аерофотозйомку вартістю 280 млн грн

Травень 29, 2020
Держгеокадастр удруге відмінив торги на аерофотозйомку вартістю 280 млн грн

Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр) 4 травня вдруге відмінила тендер на аерофотознімання більшої частини території України очікуваною вартістю 276,59 млн грн. 

Про це повідомляється у системі «Прозоро», пишуть «Наші гроші»

У повідомленні ідеться, що у лютому 2020 року в Держгеокадастрі оголосили повторний тендер щодо аерофотознімання, створення цифрових ортофотопланів масштабу 1:10 000 і цифрових моделей рельєфу.

Обсяг замовлення складав 426 тис кв. км (крім Львівської, Волинської, Донецької і Луганської областей, Криму і 20-кілометрової буферної зони вздовж державного кордону з усіма сусідніми державами). Очікувана ціна послуг становила 650 грн. за один квадратний кілометр.

«Тендерна документація вимагала від учасників мати 5 спеціалізованих літаків, 5 цифрових аерофотокамер, 9 двочастотних GNSS-приймачів, низку спеціалістів і аналогічний досвід.На тендер прийшли компанія «S.C. Primul Meridian S.R.L.» (Румунія) і ТОВ «Авіаційний розрахунковий центр». Останнє оскаржило в АМКУ вимоги щодо кількості обладнання, які вважало вибірковими та необґрунтованими. Водночас фірма вимагала встановити мінімальний обсяг наданих послуг за аналогічними договорами, вважаючи, що не можна ставити в один ряд досвід у 2 кв. км і 20 тис кв. км. Потім вона відкликала скаргу «у зв’язку з карантином, введеним Кабінетом Міністрів України, та запровадженням обмежуючих заходів у відповідних сферах, пов’язаних з предметом закупівлі», – зазначається в матеріалі.

Також зазначається, що закупівлю цих послуг відміняють вже вдруге. Торік перший тендер не відбувся, бо на нього прийшов єдиний учасник – компанія «Leica Geosystems AG» (Швейцарія) з ціною 251,63 млн грн., що було на 9% нижче за очікувану вартість закупівлі у 276,59 млн грн.